L'oli d'oliva verge extra arbequí és un dels productes bàsics de la dieta mediterrània. A part de la seva aportació energètica, millora el sistema cardiovascular, fa augmentar el colesterol bo (HDL) i en redueix el dolent (LDL), facilita la digestió i disminueix els riscos d’infart, així com també l’àcid gàstric.
Té un alt contingut en vitamines, principalment la A i la E. Aquest oli és ric en compostos polifenòlics i antioxidants naturals. L'oli, a més, tonifica la pell impedint-ne l'oxidació cel·lular, allargant-ne la vellesa prematura i prevenint altres malalties. És un aliment 100% natural, un oli fruitat, d'oliva fresca, amb complexitat d'aromes, dens, 'amb cos', amb connotacions d'herba i/o fulla, i aromes que recorden diversos fruits, principalment el tomàquet i l'ametlla verda, d'entrada dolça en boca, fent-se presents l'amarg i el picant de forma notòria i equilibrada. Quan el consumim en cru, es potencien les seves característiques i podem assaborir els seus aromes i gust. I a la cuina potencia el gust dels aliments i els dóna personalitat.
No podem demostrar que sigui l'oli, però molts dels habitants d'aquest territori superen els 90 anys.
|
|
|
Acidesa | Inferior a 0'5º | Fins a 0.8º |
Peròxids | Màxim 15º | Màxim 20º |
K270 | Màxim 0'10º | Màxim 0'20º |
Impureses | Inferior a 0'10º | Inferior a 0'20º |
Humitat | Inferior a 0'10º | Inferior a 0'20º |